top of page

Stappenplan naar jouw toekomst

Mensen zijn uniek. Fysiek zijn de verschillen duidelijk zichtbaar. De energetische verschillen zijn niet met het blote oog te zien. Wat maakt mensen uniek?

vrouw handen op voorhoofd
Als ik denk dan stop ik met ademen... dan stop met denken

Onze energetische blauwdruk zorgt ervoor dat geen mens hetzelfde is, hetzelfde kan doen en hetzelfde resultaat kan krijgen.


Ieder mens is energetisch opgebouwd uit bouwstenen die de basis zijn van het energetisch systeem en waar levensenergie doorstroomt. Net als een huis is het belangrijk dat de fundering en de bouwstenen goed zijn. Problemen onstaan wanneer de fundering niet goed is en/of de bouwstenen niet op de juiste manier zijn gelegd door onder meer problemen in het gezin, familielijn en karmische invloeden.


De bouwstenen kan je zien als ons energetische blauwdruk en bestaat uit verschillende aspecten. De bouwstenen kunnen weer gestabiliseerd worden door ons te focussen op de aspecten die deze bouwstenen voor ons persoonlijk brengen.


In deze blog licht ik één aspect toe, namelijk de manier waarop je onderweg bent om zaken in het leven te realiseren. Voor sommige mensen is het proces belangrijk en voor anderen het doel.


In eerste geval: de weg er naartoe is belangrijk. Teveel stappen tegelijk ontneemt de kans om de ervaring volledig in te gaan. Het belangrijkste is hoe het pad zich ontvouwt en hier volledig deel van uit te maken, het pad bewust doorlopen. Stap voor stap.


In het tweede geval zijn de acties gericht op het werken naar een specifiek doel. Het maakt niet zoveel uit met wie en hoe als het doel maar wordt gehaald. Het is belangrijk om het halen van een doel bewust te markeren door het te vieren.


Uit de blauwdruk van een coachee blijkt dat zij tot het type behoort waarbij het belangrijk is om stap voor stap naar een doel toe te werken., waarbij het einddoel niet is vastgegoten. Ook blijkt uit haar blauwdruk dat zij in het leven vooral doelgericht werkt. De coachee bevestigt dit.


Hierop zijn wij gaan verkennen hoe het stap voor stap naar een doel toe werken voor haar er uit kan zien. Dit betekende dat wij haar vraagstuk vanuit een ander perspectief gingen benaderen. Het liefst was ze in één stap naar haar doel toe gestapt, omdat dit is wat zij al gewend is te doen.


We doorliepen het proces dit keer vanaf het punt waar ze nu staat. Wat komt zij tegen?


Een nieuwe benadering, uit comfort zone. De focus 'we zijn 'onderweg' in plaats van dáár al te willen zijn.


Welke thema's komen op?

Wat gebeurt er als je je onzeker voelt?

Wat gebeurt er als je merkt dat het pad voor je niet helder is?

Hoe creëer je helderheid voor je zelf?

Wat gebeurt er als je je bang voelt?

Waar ben je bang voor?


De coachee ging er letterlijk bij zitten. In kleermakerszit. Ontmoedigd. Angst voor teleurstelling nam het over. Het hele lichaam stopte letterlijk. De angst hield haar in de greep.


'Wat gebeurt er met jouw ademhaling', vroeg ik?

'Als ik denk dan stop ik met ademen', zei ze.


Samen zijn we er door gegaan. Zodat ze zich kon herpakken om weer te ademen. Om de warmte en veiligheid te laten doordringen. Wetend dat zij terug kan vallen op haar hulpbronnen wanneer het moeilijk wordt.


Na de sessie was er ruimte voor haar gekomen, om door te pakken. en vol vertrouwen op te pakken wat voor haar nodig is.


Ze gaf mij terug dat het een bijzondere ervaring was om op deze manier gecoached te worden.


Ben jij benieuwd naar wat een coachingstraject jou kan opleveren? Tijdens een traject gaan we de diepte in op jouw vraagstukken in het leven.


Je gaat jezelf vanuit een nieuw perspectief ervaren.


Je ontdekt op welke manieren je jouw leven kunt laten doorstromen.


Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking of boek een vrijblijvende intakegesprek op www.diyavision.nl

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page