top of page

De dans tussen emoties en levenslessen

Bijgewerkt op: 5 nov. 2023Ouder zijn kan je niet alleen. Needs two to tango, en dan gaat het niet over de partner. Ook het kind zal bereid moeten zijn om te zien, te luisteren, toe te laten, te ervaren, te leren, effort te plegen... Coachable zijn.


Hoe coachable was jij als kind?


Ik was al vrij snel niet meer bereikbaar voor mijn ouders door de triggers om mij heen. Laat het niet zo ver komen. Één belangrijke, zo niet belangrijkste les. Hoeveel mensen je ook triggeren, jouw ouders zijn altijd degenen die je proberen op te vangen.


Een belangrijke vraag die nooit is gesteld: 'wat heb ik nodig?'


Voel je triggers? Laat eerst de triggers, mensen zgn vrienden, familie etc om je heen vallen. Zij zijn niet verantwoordelijk voor jou. Zij zijn de demons die je met een appel verleiden, zgn. er voor je zijn. Je nog meer in verwarring achterlatend.


Focus op jezelf en de band met jouw ouders. Wanneer het er op aan komt, staan alleen jouw ouders naast je. Als er een issue speelt met jouw ouders laat het leven jou leiden. Wist je dat verwarring heel normaal en zelfs belangrijk is? Het is een teken voor groei...of stagnatie.


Wanneer je verwarring voelt, zoek geen antwoorden buiten jezelf, stap niet in een slachtofferrol, niet in een 'red mij' modus. Niet bij vrienden, familie zelfs niet bij je ouders. Vraag geen advies.


Stel je wel nieuwsgierig op en stel jezelf vragen, vraag jezelf om advies. Zoek de rust op, ga de natuur in, loop een blokje om. Pak daarna je leven op en zie hoe het leven ontvouwt. Wees bewust over jouw levensvragen. Bespreek met jouw ouders waar je door gaat. Geef hen aan wat je nodig hebt. Vertel hoe jouw ouders jou kunnen ondersteunen.


Leer dansen tussen jouw emoties en levenslessen als een ademhaling in en expandeer naar buiten. De dans van integratie, binnen nemen, en groei, uitwijden.


De magische dans samen met jouw ouders. De enigen die mee kunnen dansen in jouw ritme... omdat zij jou ZIJN en jij jouw ouders BENT.


Ongeacht je leeftijd. Hoe ouder je wordt hoe meer je gaat ervaren bijna een kopie te zijn van jouw ouders. Dezelfde interesses, dezelfde allergieën, dezelfde gewoontes, dezelfde smaken...


Omarm verwarring, het is jouw opstap en ingang naar groei... Mits je ziet wat er al goed gaat...Focus op wat er wel is...


I AM THAT I AM💜


Diyavision Action by Choice

Ushadevie Dhanni Bachoe


Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar

5 üzerinden 0 yıldız
Henüz hiç puanlama yok

Puanlama ekleyin
bottom of page