top of page

Welke beweging maak jij?


Levensenergie kan doorstromen wanneer je in balans bent. Dan reageer je vanuit jouw centrum en werkt jouw energie voor jou.


Dit komt tot uiting doordat je minder snel van slag raakt of de neiging voelt om jouw punt kenbaar te maken. Je maakt de beweging naar binnen toe (zoals tot 10 tellen) voor je reageert.


Het parasympatische zenuwstelsel staat voor vertraging en het sympatische zenuwstelsel staat voor beweging. Wanneer je indrukken niet hebt kunnen verwerken, wordt het zenuwstelsel belast en in de tijd, wanneer geen mogelijkheid wordt gevonden om de energie te ontladen, raakt het systeem overbelast.


De ene keer hou je je in en een volgende keer kun je in een totaal andere situatie exploderen. Mensen kunnen hierdoor een oordeel vormen, gericht op de persoon.


In werkelijkheid heeft het zenuwstelsel al zoveel tegenstrijdige informatie opgeslagen dat het lichaam bij de minste trigger een signaal stuurt naar het emotionele brein die op zoek gaat naar een soortgelijke situatie.


Mensen met een gezonde ontwikkeling (meer positieve dan negatieve prikkels) kunnen vanuit hun rationele brein een gezonde relatie leggen tussen een situatie en reactie. Mensen die meer negatieve dan positieve prikkels in hun leven hebben ervaren, putten uit hun overlevingstand.


De communicatie tussen de zintuigen en het lymbisch brein gaat met een snelheid die sneller is dan het licht. In een split second staat het lichaam paraat om te handelen.


Kies ervoor jouw levensenergie weer te laten stromen! Welke beweging maak jij?


Ushadevie Dhanni Bachoe

Diyavision Action by Choice


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page