top of page

Vruchten van het leven


Vruchten van het leven

Wanneer je in het leven staat, kan je de flow voelen stromen door jouw relaties, werk, gezondheid en financiën. Stagnatie in èèn van deze gebieden zorgt ervoor dat het leven moeizaam wordt. Je blokkeert en ervaart stilstand of achteruitgang.


Ik ga eerst in op hoe belangrijk mentale en emotionele gezondheid is voor de doorstroming en vervolgens deel ik vier stappen in bewustwording om de flow terug te pakken wanneer het leven zwaarder voelt.


Als ziektes opkomen dan is dit het negatieve dat zich in het fysieke, het lichaam, manifesteert. De situatie is al veel langer gaande in het emotionele en mentale. In werkelijkheid is ziekte al langer aanwezig en voor bijvoorbeeld helderzienden al maanden tot jaren van te voren zichtbaar in de energie.


Het energetische lichaam verzwakt wanneer negatieve gedachten en overtuigingen continue aanwezig zijn èn hier gehoor aan wordt gegeven.


Misschien herken je èèn of meerdere negatieve gedachten die ons gevoel beïnvloeden:


Gedachten tekort te schieten of te falen.

Gedachten dat het allemaal geen zin heeft.

Gedachten dat we niet goed genoeg zijn.

Gedachten dat de dood de oplossing kan zijn.


We twijfelen en weten niet wat te doen.

Kunnen geen knopen doorhakken.

We raken mentaal van slag.

We hebben moeite om de aandacht erbij te houden.

We vergeten belangrijke zaken.

We maken ons zorgen over het vergeten.


Soms voelt het alsof het leven aan ons voorbijgaat alsof we in de vertraging naar een film kijken. Het gebeurt en we kunnen er niet bij.

We praten en denken traag en hebben dit zelf niet door. Het lijkt of de ander juist te snel gaat. Het is moeilijk om ontwikkelingen bij te benen.

Het piekeren gaat dag en nacht door zonder dat een oplossing gevonden wordt.


Onverwerkt verdriet, angsten en andere emoties die niet verwerkt, gezien of gehoord zijn, werken door in ons gedrag.


We weten niet of het leven nog zin heeft, of we zelf er wel toe doen. Er zijn twijfels. We gaan contacten vermijden èn contacten lopen liever een blokje om vanwege de 'negativiteit'. We laten onze hobby's varen en doen steeds minder van wat ons ooit plezier gaf.

We beginnen onszelf steeds minder te verzorgen en uiteindelijk te verwaarlozen.


Het is een neerwaartse spiraal. De gedachten manifesteren zich in onszelf, in de wereld en de toekomst wordt steeds somberder.


Het leven weer grijpen, kan niet door in slachtofferschap naar de situatie te kijken. Wat nodig is, is onszelf loskoppelen van iedere vorm van schuld of schaamte. We accepteren zowel een slachtoffer als een dader te zijn.


De vier stappen die ik met jou deel, noem ik de 'vruchten van het leven'.


Door bewust te zijn van deze vruchten voeden we onszelf en liften we onszelf op. We voelen ons compleet. Door een stap over te slaan, ontdekken we hoe gemis eruit ziet en ontstaat verlangen naar wat er niet is.Stap 1 Aanwezigheid

Wanneer je zonder reden vanuit pijn, verdriet en boosheid leeft dan leef je in het verleden. Of als je bang bent voor wat er kan gebeuren dan leef je in de toekomst.

Kies ervoor om in het NU aanwezig te zijn.

Kom opdagen voor jezelf.

Wat is er NU? Kan je het verleden laten rusten, in overgave gaan richting de toekomst?


Wellicht valt er nog werk te verrichten voor je echt aanwezig, presence, kunt zijn: vergeven van jezelf of anderen, rouwen om gemiste kansen, herstellen van verbroken banden, acceptatie van jezelf, anderen en situaties bijvoorbeeld.Stap 2 Verbinding

As je aanwezig kunt zijn, kan je je verbinden met wat er is. Als je je probeert te verbinden zonder aanwezig te zijn, dan wordt je geleefd. Je past je aan, onbewust en bewust. Je kijkt wat de ander wil in plaats van wat jij wilt. Er is miscommunicatie en irritatie. Er zijn maskers om goed te willen doen, er is frustratie door innerlijke tweestrijd.


Niet iedereen of alles is voor jou bedoeld en andersom. Gebruik ervaringen om van te leren en te kiezen waar je je mee verbindt. Accepteer dat niet ieder contact voor altijd bedoeld is. Koester kostbare tijd van elkaar door verder te gaan en nieuwe mensen en situaties in je leven toe te laten.


Vanuit verbinding is er ruimte om te genieten van wat er is. Genieten kan alleen als je presence bent in het moment.Stap 3 Plichtsbesef

Wanneer je aanwezig kunt zijn en geniet van wat er is, kan je van betekenis zijn voor jezelf en anderen. Je voelt je geroepen om alleen datgene te doen dat jou en de ander verder helpt. Je voelt het meteen als iets niet bij jou past.


Waarvoor ben ik hier, in deze situatie, op deze plek, onder deze mensen?


Plichtsbesef gaat niet om het 'moeten'. Het is niet dwangmatig. Je doet vanuit jouw hart, omdat je presence bent in het nu. Je voelt je verbonden en dat wat je gaat doen is het juisteom te doen.Stap 4 Vrijheid

Echte vrijheid begint bij een goede mentale en emotionele gezondheid, onze mindset. Je kunt dan aanwezig zijn en vanuit verbinding doen wat er voor jou toe doet. Dit is innerlijke vrijheid.


Vrijheid om te creëren. Vrijheid om te leven. Vrijheid om te zijn.


In het volgende filmpje komt heel mooi naar voren hoe simpel aanwezig, verbonden en je plicht doen kan zijn. De kers op de taart is de vrijheid die het creëert om te zijn wie je van nature bent.
Tijdens een coachingstraject ondersteun ik jou graag om jouw energetisch lichaam te versterken vanuit jouw innerlijke kracht. Je ontvangt praktische informatie over jouw persoonlijke zielskern. We breken door jouw blokkades zodat je een fundering kunt bouwen voor een betere doorstroming en flow binnen jouw gezondheid, relaties, werk en financiën.


Maak een afspraak via www.diyavision.nl.Diyavision Action by Choice

Ushadevie Dhanni Bachoe


Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
bottom of page