top of page

Veiligheid en vrijheid van de ogen


In een veilige omgeving ben je als kind en ook als volwassene geborgen om in jouw eigen tempo jezelf en de wereld te ervaren.

Wanneer iemand zich niet veilig voelt, kan diegene zichzelf letterlijk vastzetten. Dit komt bijvoorbeeld voor wanneer de angst aanwezig is om in de rug aangevallen te worden, uitgelachen te worden of er niet bij te horen. De oorzaak ligt waarschijnlijk in een voorval waar echt onveiligheid is ervaren.

In het begin kan dit zich uiten in onzekerheid, schuld en schaamte en gaandeweg steeds dieper in het systeem intreden, uitend in schuchter gedrag, wegduiken, oogkleppen op, geen aandacht meer voor wat er om je heen gebeurt, schouders op en rug recht. Of vanuit de ooghoeken neemt men situaties op en sluit zich meteen af.

In de hersenen zorgt de amygdala voor dergelijke reacties op basis van onvolledige informatie. En als dit vaak genoeg gebeurt, wordt dit gedrag een gewoonte of een patroon.

Een gewoonte is niet zo makkelijk te herkennen. Meestal berust iemand zich erin dat diegene waarschijnlijk zo is.

In het fysieke lichaam kan deze vastgezette energie veel problemen veroorzaken, waaronder zich uiten als problemen met de ogen. Hoe langer de situatie niet onder ogen wordt gezien, geen bewustzijn op wordt gebracht, zal het van kwaad tot erger worden.

Ervaar je problemen met jouw ogen?

  • Breng jouw aandacht naar de ogen, koester, masseer ze, geef jouw ogen de kost tijdens een wandeling. Kijk om je heen en probeer te voorkomen dat de ogen slechts gericht zijn op het doel (in gedachten waar je naar toe op weg bent bijvoorbeeld), ontspan, neem een oogmasker etc.

  • Breng bewustzijn op alle situaties waarin je je onveilig hebt gevoeld. En onderzoek of er sprake is van een patroon, bij jezelf ontstaan of in de familie zit, uit het collectief komt of wellicht op nog diepere laag in jou aanwezig is.

  • Affirmeer 'ik ben veilig' en doorvoel dit gevoel.

Hulp gewenst? Er zijn veel verschillende energieën die ons leven beïnvloeden. Ik bied verschillende methodes aan om jou te ondersteunen in jouw proces.

  • Met de Reis door jouw ziel help ik jou aan inzichten over onder meer de energetische lading, oorsprong van de blokkades en reik ik je een protocol aan ter ondersteuning van jouw transformatie.

  • Tijdens een coachingssessie kan ik je helpen bij het formuleren van de overtuiging die geleid heeft tot de situatie waardoor jij jezelf beperkt en formuleren we een bekrachtigende overtuiging hiervoor in de plaats. Tijdens een interventie vanuit een hoger bewustzijn zullen we de beperkende en bekrachtigende overtuigingen in jouw bewustzijn opruimen c.q. integreren.

Ben jij klaar om de verantwoordelijkheid voor jouw leven in eigen hand te nemen en de diepere lagen te onderzoeken?

Transformatie begint met bewustzijn. Bewustzijn geeft jou de kracht om te veranderen. Stuur je mij een bericht voor meer informatie?

Hartelijke Diyagroet, Diyavision Action by Choice Usha

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page