top of page

Traumatische koppeling

Wie herkent niet altijd te reageren zoals hij eigenlijk zou willen. Op het moment zelf zie en ervaar je jezelf maar je kunt jezelf onmogelijk nog stoppen.

Dit begint al doordat de ego continue bezig is met verwarring zaaien. Soms komt dit tot uiting alsof je een opgeblazen kikker bent met een ego van hier tot Tokyo. En soms alsof je zo super onzeker bent en niet weet wat te doen of gaat overal tegen beter weten in.

Hoe komt het dat mensen soms A zeggen, B bedoelen en C doen?

Door ervaringen die niet goed zijn verwerkt, maakt de hersen ook in nieuwe ervaringen bepaalde koppelingen wanneer bepaalde geur, beelden, geluid, kleuren, vormen etc in een eerdere ervaring voorkwamen. Als de eerdere ervaring niet prettig was, gaat het innerlijke alarm af. Helaas is dit op basis van onvolledige informatie, maar het lichaam heeft het er op dat moment wel mee te doen. Om de koppeling die opgeslagen ligt in jou te helen, is het belangrijk om te onderzoeken wat er in jouw lichaam gebeurt en in welke situaties.

Beetje bij beetje zal je jouw patronen gaan herkennen en een plek kunnen geven. Voel je je bijvoorbeeld warm worden, ga je zweten, krijg je hartkloppingen, buikpijn etc. En ervaar je overtrokken reacties in situaties, trek je steeds dezelfde soort drama aan?

Grote kans dat door een traumatische koppeling de hersens op hol slaan. Bewustwording zonder jezelf te veroordelen zorgt ervoor dat je steeds meer stukjes van de puzzel zult herkennen.

Vertrouw op jezelf!

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page