top of page

Ik ben precies waar ik zijn moet

Bijgewerkt op: 3 nov. 2022

Overleven en Bewustwording


Wanneer er een issue speelde met één persoon, projecteerde ik het zelf op de rest van mijn omgeving. Het lijkt dan alsof de hele omgeving samenspant met die ene persoon. Een soort zwart/wit denken: als je niet voor me bent, dan ben je tegen mij. Als je geen partij kiest voor mij, dan kies je automatisch partij voor de ander. Zo liet ik keer op keer in mijn leven één mening mijn keuzes beïnvloeden. En werd het vanzelf een self-fulfilling prophecy. Dat is zo terugkijkend een rode draad in mijn leven. Na afronding van mijn MEAO opleiding ben ik meteen gaan werken. Deze schoolperiode heeft een grote stempel op mijn leven gedrukt. In deze periode leerde ik dat er een grote wereld bestond buiten wat ik gewend was. Tot de middelbare school bestond mijn wereld voornamelijk uit mijn ouders, broers en halfbroers en halfzussen. Zij waren degenen waar ik naar opkeek maar niet bij terecht kon voor mijn levensvragen. In de middelbare schoolperiode ontdekte ik een andere wereld: klasgenoten stonden al veel zelfstandiger en bewuster in het leven. Ik kwam daarentegen uit een ei gekropen en had geen ervaring voor wat betreft socializen, feesten, shoppen en alles wat bij deze leeftijd hoort aan experimenteren en leven. Het ging dus ook al snel gruwelijk mis en er begonnen barsten te tonen in mijn natuurlijke staat van zijn en mijn nieuws- en leergierigheid. De staat waarin ik mijn leven heb geleid is een staat van overleven. Zo’n staat is destructief en verlaagt de frequentie tot een niveau waarin je jezelf niet meer herkent. Er rezen vragen op bij mij, vragen waar ik vanuit deze staat geen antwoord op kon krijgen. Ik kampte met onverklaarbare gevoelens die niet in lijn waren met wie ik ben, depressieve gevoelens tot burn-out, bore-out en zelfontkenning kwamen om de hoek kijken. Ik wist dat ik mijn kern kwijt was, maar wist niet waar ik het terug kon vinden. Verschillende keren aangeklopt bij professionele organisaties en/of trainingen gedaan, zoals een assertiviteitstraining of een ‘in de put/uit de put’-training, naar de tempel voor gebedsdiensten en meegedaan met yoga en sportscholen. Geen van allen hebben mij uit mijn staat van overleven kunnen halen, slechts verlichting, maar mijn kern kon ik niet meer terugvinden.34 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Cari Derichs
Cari Derichs
Jun 15, 2021

Dankjewel voor het delen

Like
Diyavision
Diyavision
Jun 15, 2021
Replying to

🥰

Like
bottom of page