top of page

Een les over oordeel, wanneer is iets goed en wanneer niet?


Er was eens een Chinese boer wiens paard op een dag wegliep. Die avond kwamen al zijn buurtgenoten bij elkaar in medelijden met de man. Ze zeiden: 'wat vreselijk om te horen dat je paard is weggelopen. Dit is hoogst ongelukkig.” De boer zei: "Misschien."


De volgende dag kwam het paard terug met zeven wilde paarden en 's avonds kwamen alle buurtgenoten terug en zeiden: "Oh, wat een geluk heb jij! Wat een geweldige samenloop van omstandigheden. Je hebt nu acht paarden!” De boer zei opnieuw: "Misschien."

De volgende dag probeerde zijn zoon één van de paarden te berijden en tijdens het rijden werd hij van het paard gegooid en brak zijn been. De buren zeiden: "O jee, wat een pech", en de boer antwoordde: "Misschien."

De volgende dag kwamen twee dienstplichtige officieren langs om mensen in het leger in te lijven, en ze wezen zijn zoon af omdat hij een gebroken been had. Weer kwamen alle buren bijeen en zeiden: "Is dat niet geweldig, wat een geluk zeg!" Weer zei de boer: "Misschien."

Moraal van het verhaal? De 'werking' van het universum is een geïntegreerd proces met een enorme complexiteit. het is echt onmogelijk om te zeggen of een gebeurtenis goed of slecht is. Waarom?

Omdat je nooit weet wat het gevolg zal zijn van het hebben van 'ongeluk'. En je weet nooit wat de gevolgen zijn van het hebben van 'geluk'. Stop dus met het labelen van 'goed / slecht' en 'geluk / ongeluk' in je leven.

'Life is not happening to you, but happening for you'.

Gekopieerd bericht

Auteur onbekend

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page