top of page

De energie achter jouw patronen


Door situaties te benoemen, ontstaat bewustzijn van wat er aan de hand is. Nu reageert niet iedereen op dezelfde manier op een situatie. Het zijn de kleine situaties in het leven die ervoor zorgen dat je klaar wordt gestoomd voor het grotere werk. Door situaties niet te benoemen bestaat het gevaar dat je meer van hetzelfde gaat aantrekken en dat dit steeds giftigere vormen aanneemt.

In jongere jaren kun je genegeerd zijn in het gezin van afkomst. Je denkt dat dit normaal is. Op school wordt je wel gezien, maar door gebrek aan aanpassingsvermogen en sociale vaardigheden weet je niet goed om te gaan met de aandacht en gaat jezelf saboteren. Je herinnert je hoe anderen binnen het gezin van afkomst wel aandacht voor elkaar hadden en ziet het voor je dat je nu ook op zo'n positie bent gekomen. En het gevoel ontstaat dat je meer waard bent maar op een zelfsaboterende manier. Je hebt immers 'geleerd' dat niet iedereen gezien mag worden en bent vooral bezig jezelf te overschreeuwen. Met als gevolg dat ook hier niet de situatie wordt gecreëerd die je graag wilt.

Het wordt een van de vele patronen die in het hele leven terug blijft komen in andere vormen, situaties en mensen. Terwijl de oplossing heel dichtbij is: zien wat er speelt, benoemen en als dit niet het gewenste resultaat heeft, kiezen voor jezelf. Nu reageert niet iedereen op dezelfde manier in een situatie.


Zelfs mensen die in een zelfde gezin zijn opgegroeid, hebben andere herinneringen en reageren anders omdat de lading anders is:

  • Waar voor iemand een situatie bedreigend was, was het voor de ander heel leerzaam.

  • Waar iemand zich autoritair opstelt tijdens een telefoontje op de zondag, is de ander heel toegankelijk.

  • Waar iemand gruwelt van een uur reizen, pakt een ander door.

  • Waar iemand zijn eigen problemen hysterisch afschuift op een ander, haalt de ander een paar keer adem en realiseert zich dat het perspectief bepaalt hoe iets voelt.

  • Wat voor iemand drama is, is voor de ander ruimte voor groei.

Iedereen is uniek en het is niet mogelijk om hetzelfde resultaat te bereiken door elkaar te kopiëren. Wat jou uniek maakt, zijn jouw kwaliteiten op zielsniveau.


Binnenkort is er ruimte voor een lezing waarmee je inzicht krijgt in jouw goddelijke kwaliteiten en wat jou verhinderd om te zijn en aan te trekken wat je werkelijk wilt.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief op www.diyavision.nl als je op de hoogte wilt worden gehouden!

Kopiëren van tekst toegestaan onder vermelding van bron www.diyavision.nl

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page