top of page

Onderzoek de wolkjes in je hoofd

Bijgewerkt op: 3 nov. 2022

Soms loopt iemand vast in het leven en voelt het als een enorme opluchting wanneer met of zonder hulp van buiten het leven weer gaat stromen. Je leert op je tellen te passen en leert wanneer een bepaalde situatie of gedrag niet helpend is of bij jou past. Instinctief kies je ervoor situaties te mijden en jouw gedrag aan te passen op onder meer het werk, in het gezin en het sociale leven.

Je bent ervan overtuigd dat de situatie buiten jezelf ervoor zorgt dat je uit jouw centrum wordt getrokken. Dat jouw gedrag een logische reactie is op datgeen er bij je wordt opgeroepen. Het is de ander die jouw geluk verstoord: die collega, leidinggevende, partner.

Uit zelfbescherming kan men bijvoorbeeld bevestiging zoeken bij anderen, gelijkgestemden, en groepjes vormen. Men gaat roddelen of zich juist terugtrekken, verbaal (bv boosheid uiten) of non-verbaal (bv een houding aannemen). De manier hoe iemand reageert, verschilt per persoon. In de kern zoeken we wellicht naar hetzelfde: een bevestiging dat we er mogen zijn. En wanneer iemand jou het gevoel geeft hieraan te tornen, dan gaan we in verdediging om onszelf te beschermen.

Gedrag komt voort uit jarenlang opgebouwde overtuigingen. De kern van de overtuiging die jou beperkt, heeft wellicht niets meer te maken met de overtuigingen die hierop zijn voortgebouwd. Er hoeft zelfs geen trauma aan te zijn vooraf gegaan. De kernovertuiging kan een op het oog lijkend onschuldige situatie zijn, maar in de ogen van een kind mega groot zijn. Zowel beperkende als bekrachtigende kernovertuigingen worden veelal in de eerste levensjaren van een kind gevormd.

Voel je dat het even niet stroomt of dat situaties zich steeds opnieuw aandienen? Voel jij dat je beperkt wordt in de stappen die je zet? In de keuzes die je in je leven maakt? Heb je dromen en durf je net die ene stap niet te zetten? Grote kans dat je beperkt wordt door jouw eigen overtuigingen.

Als transformatiecoach begeleid ik jou. We gaan de diepte in en we graven net zo lang tot we bij de kern zijn. Dit is niet altijd leuk. Wanneer het echt pijn doet, weet je dat je dicht bij de kern zit en transformatie kan plaatsvinden.

Als transformatiecoach leid ik jou naar werkelijke verandering. Vanuit een setting waarin je veilig bent. Het streven is om de transformatie in een gesprek te bereiken, maar het kan dat twee tot drie gesprekken nodig zijn. Ieder gesprek leidt jou naar diepere lagen en gaandeweg zal je ontdekken dat puzzelstukjes op hun plek vallen.

Kijk op www.diyavision.nl voor meer informatie, reviews en maak een afspraak voor een kennismaking!1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page