Meditation

Meditatie en mantra's

Maandag (om de vier weken)
van 21.00 uur - 22.00 uur

Online en gratis

Deze meditatieavond gaat om voelen en ervaren wat klanken met je doen.

 

Wat is een mantra

Het woord bestaat uit twee delen: 'Man' = denken en 'Tra' = bevrijding.

Een mantra is altijd positief en bevat wijze woorden die zo krachtig zijn dat zij op zielsniveau doordringen. 

Wat betekent een mantra

Er zijn heel veel mantrateksten. De woorden zijn vaak sanskriet of een andere heilige taal. De betekenis van een mantra is niet makkelijk 1-op-1 te vertalen. Het is ook niet nodig om te weten wat de tekst betekent, wel is de intentie belangrijk zodat de klanken tot diep in je wezen kunnen doordringen.

Trilling en vibratie van een mantra

Door mantra's te zingen bevrijd je jezelf van het denken. Door de trilling gaat de vibratie in je hele wezen omhoog en je voelt een diepe connectie met je hele zijn, jouw lichaam en geest. Je voelt de trilling in jouw organen tot de kleinste cellen in je lichaam. Door de diepe werking worden ook emoties die in het lichaam zijn opgeslagen losgetrild en kunnen naar de oppervlakte komen en oplossen.

Het denken stopt

Wanneer je vol overgave meegaat in de ritme van de mantra en muziek zal je merken dat jouw gedachten stoppen. Als dit niet meteen gebeurt, kan dit meerdere redenen hebben, zoals: Je kunt nog druk zijn met jouw 'to do-lijst', er is rumoer om jou heen of er zijn nog te veel spanningen en bezigheden die jouw aandacht vragen etc. De neiging is dan groot om het zingen van mantra's uit te stellen. Dit is zonde, omdat de mantra's jou juist inzicht kunnen geven en jouw kijk op situaties kan veranderen. Daarom is het verstandig het mantra zingen op te bouwen en je bewust te zijn naar jouw gevoelens, emoties en gedrag in aanloop naar maar ook tijdens en na  het mantra zingen. Zie, voel en ervaar na de mantra wat er in je lichaam gebeurt. Als je dit opschrijft dan kan je later jouw patronen herkennen.

Mantra in dagelijks leven

Mooi om te weten is dat als je je overgeeft aan de mantra jouw denken het opgeeft en je meegevoerd wordt in de klanken en de woorden. ​

Je zult ervaren dat als je je helemaal één voelt met een mantra het regelmatig tijdens jouw dagelijkse werkzaamheden in jou op zal komen, bewust of onbewust. Het zal je helpen om je minder snel te laten meevoeren door situaties. 

Stap over jouw drempel, uit jouw comfort zone en ontdek de weldaad van mantra's.

 

Wat deelnemers zeggen....

 
 
  • Mijn innerlijk kind werd wakker en Chantte enthousiast met de groep mee. 

  • De woorden, de tonen en de melodielijn resoneerden in mij én in de groep.

  • De goddelijke verbinding tussen hemel en aarde was voelbaar.

  • Zeer inspirerend, helend, resonerend en verbindend!

  • Het smaakte naar meer..... Chanten én zingen is direct mijn dagelijkse kost geworden.

Meditatie en mantra