top of page

OVERKOM FAMILIEPIJN
EN OMARM JOUW EIGENWAARDE

DRIE INZICHTEN VOOR MEER LEVENSENERGIE

STEL DAT...

...JIJ JEZELF OPNIEUW ZOU MOGEN UITVINDEN?

... ONTDEKKEN wie jij bent 

 

... VERANDERING creëren waar je zo naar verlangt ...

 

... ZONDER drastische keuzes te maken en

jouw hele leven op zijn kop te zetten?

Zou jij de pijn dan aankijken?

De drie inzichten op een rijtje:

1    
Als je in het verleden leeft, saboteer je zelf jouw heden en toekomst!

De ziel is het bewustzijn waardoor wij toegang hebben tot al onze ervaringen in het verleden, het heden én de toekomst. Soms is het lastig om pijn en verdriet uit het verleden achter je te laten. Ondanks dat betrokkenen zijn vergeven of niet meer in jouw leven zijn, blijf je moeite houden met JOUZELF een plek te geven.

Hoe vaak verzuchten we wel niet én vragen we ons af: 'waarom overkomt mij dit, waar heb ik dit aan verdient'.  Door gebeurtenissen uit het verleden reageren we zoals we gewend zijn te reageren. Soms werkt dit, soms niet. Het resultaat is altijd tijdelijk. We weten niet hoe het anders kan. En we blijven hardnekkig volhouden terwijl we ons afvragen waar we dit aan hebben verdient.

 

Zelfs als je iets precies zoals een ander doet, loopt het toch anders dan bij die ander. Als je terugkijkt naar jouw kindertijd. Hoeveel verschil jij met jouw broers en zussen? Wat maakt dat ieder kind uit dezelfde nest zijn eigen eigenaardigheden heeft en precies dezelfde situatie anders ervaart? Soms raken mensen juist vanwege de eigenaardigheden van elkaar verwijderd. We hebben allemaal onze eigen gebruiksaanwijzing wat niet altijd goed gelezen, begrepen en/of geaccepteerd wordt.

 

Nu is het zo dat iedere ziel onder de perfecte omstandigheden voor zijn eigen levensthema geboren wordt. Je bent in precies de juiste familie geboren. Ook al lijkt het soms dat de harmonie en eensgezindheid ver te zoeken is.  Iedere ziel heeft zijn eigen levensthema uit te werken én de geboorte gebeurd bijna altijd onder de perfecte vibrationele omstandheden.

Door heftige gebeurtenissen en ervaringen kan het levensthema overschaduwd worden door emoties en gevoelens waardoor geen heldere keuzes meer gemaakt kunnen worden. Mensen nemen deze gevoelens mee waardoor men per definitie in het verleden leeft zolang er niet mee wordt afgerekend.

Door disharmonie wordt het bijna onmogelijk om met elkaar aan de levensthema's te werken waar men elkaar voor heeft uitgekozen. Geef jezelf en anderen altijd een nieuwe kans om zichzelf te ervaren zoals diegene bedoeld is te zijn. 

2    
Door elkaars diepere behoeftes en lagen te zien ontstaat er ruimte voor groei en kan je elkaar dragen in plaats van verdragen!

Cliché om te horen misschien: ieder mens is uniek. Dat is algemeen aanvaard. Wat minder bekend is, is de reden waardoor jij uniek bent. Jouw zielsblauwdruk bestaat uit bouwstenen waarmee je inzicht krijgt in jouw gebruiksaanwijzing. Hoe zuiverder de brandstof is die jij kunt laten doorstromen, hoe meer kracht en levensenergie er beschikbaar komt en de onderdelen in harmonie kunnen functioneren.

Er zijn verschillende oorzaken waardoor de toegang tot deze overvloed aan levensenergie wordt geblokkeerd.  We worden op jonge leeftijd al geconfronteerd door strijd. Het begint al voor de geboorte en we worden constant voor nieuwe uitdagingen geplaatst terwijl we ons plekje binnen de familie en samenleving proberen te vinden.

 

Gaandeweg maken we zowel goede als foute keuzes, ontmoeten we de juiste en verkeerde mensen en bouwen voort op wat er is ontstaan. We nemen net de verkeerde afslag waardoor het leven opeens een andere wending krijgt. We leren al vroeg om niet op onze eigen waarneming te vertrouwen en kijken hoe een ander het doet.

 

Hoe een ander iets doet, is NIET hoe we onze eigen zielservaring kunnen vormgeven. Niet vertrouwen op onze eigen waarneming is één van de grootste blokkades die wij ons zelf aan doen. Je kunt het zo zien: we hebben allemaal naast onze persoonlijke gebruiksaanwijzing ook nog onze eigen persoonlijke ingrediënten en bereidingswijze. Hoe wij in de kern zijn gemaakt, bepaalt welke omstandigheden voor ons voedend zijn.

 

Door langere tijd af te wijken van het recept ontstaat een nieuw gerecht. Je raadt het misschien al: dit zorgt ervoor dat we niet meer bij onze kern kunnen komen. Je kunt hierbij denken aan vastgeroeste patronen die we vaak onbewust in stand houden en mogelijk de oorzaak niet meer van bewust zijn. We zijn nu eenmaal zo.... Bewust of onbewust zijn ook karmische patronen aanwezig die in ons systeem sluimerend aanwezig zijn en op enig moment geactiveerd worden.

 

Onze individuele levensthema’s hebben een enorme impact op wat wij ervaren. Wanneer binnen een gezin en familie duidelijkheid ontstaat over elkaars diepere behoeftes en lagen, kan veel meer begrip voor elkaar ontstaan én ontstaat er ruimte voor groei. Je leert elkaar te DRAGEN in plaats te VERDRAGEN.

3    
Het éne puntje dat transformatie lastig zo niet onmogelijk maakt, is het niet vertrouwen op de innerlijke wijsheid en het onbekende!

Als je de pijn en verdriet uit het verleden niet achter je kunt laten, dan LEEF je in het verleden en saboteer je zelf jouw heden én toekomst! Alle beschikbare levensenergie gaat naar het verleden en het is onmogelijk om in het NU te leven.

Je kunt je op voorhand overweldigd voelen door de impact van jouw situatie en de inzichten die komen waardoor je afgeleid kan worden en focus verliest. Constant het stemmetje in je hoofd die je laat twijfelen of jij het allemaal wel waard bent. Je voelt je nog vermoeider, geen zin om aan de slag te gaan, geen motivatie om door te zetten, depressieve klachten, je zondert je af en schakelt jouw gevoelens uit… en er zijn nog veel meer saboteurs. 

Wist je dat alle saboteurs uit het VERLEDEN komen? Om te slagen in het terugvinden van jouw levensvreugde is het absoluut belangrijk om de pijn en verdriet uit het verleden achter je te laten, zodat je niet meer in het verleden leeft en het niet jouw heden én toekomst saboteert. Het verleden ken je immers al!

Het klinkt voor de hand en toch belangrijk om te benoemen: een paard kan wel naar het water worden geleid, maar niet gedwongen worden om te drinken'. Hoe groot is de pijn en hoe sterk het verlangen om wanneer je bij het water staat het onbekende te vertrouwen. Neem je een slok water, spring je in het diepe? Of kies je voor het veilige en doe je een stap terug. 

 

Transformatie is een weg van vallen en opstaan, nieuwe ervaringen opdoen en oude jasjes uitdoen. Er is tijd nodig voor integratie. Om nieuwe indrukken een plek te laten krijgen. Deze periodes kunnen samengaan met onrust, twijfel en verwardheid. Dit is okay. Wanneer je niet op jouw innerlijke wijsheid én het onbekende vertrouwt, loop je vast! Waar doe je het voor? Wat is jouw verlangen? Wat verandert er als je jouw doel hebt bereikt? Durf jij te proeven van het onbekende, durf jij in het diepe te springen en/of kijk jij nieuwsgierig voor je toe laat? HET IS OKAY!

Door de focus te verplaatsen naar wat je wel wilt, breng je de energie terug naar het heden en kan je werken aan jouw toekomst.

OVERKOM FAMILIEPIJN EN OMARM JOUW EIGENWAARDE

Wil je meer weten?

Reageer via de chatfunctie rechtsonder of maak een afspraak voor een digitaal theetje!  

bottom of page