top of page

Onderbuik en intuïtie...

Bijgewerkt op: 21 okt. 2023


Deze blog is voor jou die... zich afgewezen voelt, niet creëert wat je wilt, manipulatief gedrag vertoont, drama lijkt aan te trekken, grenzen verliest, toxische relaties aantrekt, verantwoordelijkheden van anderen op je neemt, niet jouw waarheid kunt uitdragen, je ingeperkt voelt en/of je je rot irriteert aan mensen die maar niet tot de kern komen.


Mogelijk zet je jouw zielskwaliteit op een negatieve manier in waardoor jouw kwaliteit jouw valkuil is geworden.
Jouw unieke zielskwaliteit is jouw grootste toegang tot levensenergie. Door optimaal hiernaar te leven zorg je voor doorstroming van jouw levensenergie. Dit merk je aan een flow in het leven, veel valt op z'n plek, er is synchroniciteit en je doet wat je graag wilt op een manier die bij jou past.


Jouw intuïtie wijst jou de weg wanneer je in balans bent. Je weet, jouw lichaam weet.

Wanneer je in balans bent, klopt het plaatje. Er zijn geen twijfels. Je staat in jouw kracht. Je weet waar je wilt zijn, met wie en wat goed voor JOU is.


In het leven ben je onderdeel van een groter geheel. Jouw unieke jij staat hier in verbinding met vele andere unieke personen die ieder, net als jijzelf, drama met zich meedragen. Veel mensen worden geboren met scheurtjes en barstjes.


Ook jij. Langzaam verschijnen er meer scheurtjes in jouw wereld, jouw beleving. Je past je aan, probeert te fixen of te negeren. En degenen die 'toevallig' door de scheurtjes kijken, laten een indruk achter. De scheurtjes worden barsten. De barsten worden gapende wonden. Soms raken delen zo geïnfecteerd dat het verwijderd wordt uit jouw systeem. Je dissocieert je er van. Het bestaat niet meer.


Je raakt steeds meer verwijderd van wie jij werkelijk bent en wie jij wilt zijn.


Je gaat je verdedigen, vluchten of verstoppen.


De flow is weg. Het vertrouwen is weg. Misschien heb je het nooit gekend.


Jouw onderbuik gevoel weet jou te beschermen. Het wijst jou de weg:...doe dit maar liever niet of ga die persoon maar uit de weg...


Je zoekt jouw heil en bevestiging bij anderen: 'voel jij dit ook?....' dan zal het wel waar zijn. Er is opluchting, je voelt je gered. En al snel wordt in de groepsdynamiek aansluiting gezocht. Hoe doe jij dit? Dit wil ik ook.. Elkaars gedachten wordt (on) bewust gekopieerd. Je vlucht en verdwijnt in de massa. Misschien kies jij een andere weg en verdwijn je in jouw gedachten en belevingswereld.


Hoe meer aansluiting je vanuit jouw onderbuik zoekt of verdwijnt in jouw belevingswereld hoe meer je de doorstromimg van jouw levensenergie blokkeert en verwijderd raakt van jouw persoonlijke unieke kwaliteit.


Vanuit onbalans is de onderbuik de slechtste raadgever.


Ten eerste omdat in de onderste delen van jouw lichaam jouw basis verankerd wordt. Bij onbalans is iedere trigger een alarm die het lichaam op scherp zet. In plaats van leren van het leven zorgt het alarm voor lichaamssensaties waar je liever voor wegloopt, onderdrukt of in het ergste geval tot uitdrukking brengt door bijvoorbeeld te roddelen of te vechten. Roddelen en veroordeling lijkt onschuldig, het lucht op en geeft het gevoel beter te zijn, maar schijn bedriegt. Het zijn de grootste karmische activiteiten die vele jaren blijven bestaan in het energetisch veld. Vroeg of laat komt alles wat je hebt gezegd, gedaan, ieder oordeel, iedere minachting, tot uitdrukking in jouw eigen leven en vanuit groter perspectief bekeken: op aarde. Waardoor de onbalans nog groter wordt en op andere manieren tot uiting komt. De confrontatie met onder meer ziektes en machtsmisbruik maar ook machteloosheid en wanhoop.


Ten tweede is de onderbuik niet jouw intuïtie. Jouw hele lichaam is verbonden met een innerlijk weten, jouw intuïtie. Dit innerlijk weten wordt niet aangestuurd door emoties of overtuigingen. Dit innerlijk weten weet, er is geen verklaring nodig, geen bevestiging, geen groepsdynamiek om jouw waarde te bevestigen. De aansturing van jouw innerlijk weten gebeurd vanaf het hart naar boven en is verbonden met het voelen van liefde voor jezelf en anderen, het spreken en uitdragen van jouw waarheid, jouw persoonlijke pad en verbinding met jouw hogere Zelf. Wanneer deze doorstroomt, wordt jouw basis hierin mee opgelift. Je voelt dat je mag zijn wie je bent, hoe je bent en wie bij jou horen of voor wie jij er kunt zijn.


Hoe meer je je afgewezen voelt, niet creëert wat je wilt, manipulatief gedrag vertoont, drama lijkt aan te trekken, grenzen verliest, toxische relaties aantrekt, verantwoordelijkheden van anderen op je neemt, niet jouw waarheid kunt uitdragen, je ingeperkt voelt en/of je je rot irriteert aan mensen die maar niet tot de kern komen, te meer de kans dat je jouw zielskwaliteit op een negatieve manier inzet. De kwaliteit is jouw valkuil geworden.


In een coachingstraject help ik jou om jouw unieke zielskwaliteit weer te omarmen. Ik help jou af te rekenen met de onbalans en de nieuwe flow van energie te begrijpen zoals dit voor jou werkt.


Het leven is een continue dynamiek van naar binnen en naar buiten. Iedere stap UIT drama, pijn en heling brengt je een fijn gevoel van verlichting en bevrijding. De dynamiek van het leven reikt je continue nieuwe triggers aan. Deze triggers zijn niet de oorzaak van jouw pijn en verdriet. De oorzaak zit in jouw denken en emoties.


Ben jij klaar om uit jouw comfort zone te stappen en de dans van het leven, jouw leven te verkennen?


Ik ondersteun jou graag. Maak een afspraak voor een kennismaking of boek een intakegesprek om jezelf weer op de eerste plaats te zetten.


Wie ben ik?

Ik ben een ster geweest in onbalans, in het vastzetten van mijn lichaam, gedachten en gevoelens.

Ik ben de confrontatie aangegaan met mijn pijn, verdriet, oordeel en woede.

Ik ben in gesprek gegaan met mijzelf in plaats van negeren, ontkennen of te vluchten.

Ik heb gesproken met mijn overleving, angsten, criticus, schuld en schaamte.

Ik ben een slachtoffer èn een dader.

Ik ben degene die niets en niemand opgeeft inclusief mezelf.

Ik ben degene die op niets en niemand meer afgeeft inclusief mezelf.

Ik ben degene die nu luistert naar wat goed is voor mij.

Ik ben de Master of my dissociation.


Ik ben er voor jou.


Hartelijke Diyagroet,

Ushadevie Dhanni Bachoe

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page